Intelect blogt

Nieuws

Intelect blogt

Ontdek onze tips & tricks voor talent en bedrijven. Blijf op de hoogte van rekrutering, krijg carrièreadvies en lees de laatste Intelect-nieuwtjes.

1 jaar in dienst bij Intelect

1 jaar in dienst bij Intelect

Carrière

Het eerste jaar bij een nieuwe werkgever is vaak een periode van ontdekken, leren en groeien. Voor Luka, Kato, Birthe, en Luna markeert dit jaar een bijzondere mijlpaal in hun loopbaan bij Intelect. Elk van hen begon in verschillende functies binnen ons team: Luka als Recruitment Trainee, Kato en Birthe als Junior Recruiters, en Luna als Junior HR Administrator. In dit interview delen ze hun eerste indrukken, memorabele momenten en de uitdagingen die ze hebben overwonnen. We kijken samen terug op hun eerste jaar bij Intelect en blikken vooruit op wat de toekomst in petto heeft.

Wat was je eerste indruk van Intelect en hoe heeft deze zich in de loop van het jaar ontwikkeld?

Luka: Ik had het geluk om eerst als student gewerkt te hebben bij Intelect, en dus al een beetje te weten hoe het er bij Intelect aan toe gaat. Die indruk is doorheen het jaar alleen maar bevestigd. Er is veel begeleiding en een losse sfeer.

Birthe: Mijn eerste indruk van Intelect was de indruk dat het een super fijn bedrijf zou zijn qua sfeer en het afgelopen jaar heeft dat enkel bevestigd. Hier op kantoor maar ook op meetings met het gehele bedrijf is er een super losse en toffe sfeer, waar ook wel erg wordt op ingezet.

Kato: Wat mij meteen opviel aan Intelect is de open bedrijfscultuur. Al tijdens het solliciteren merkte ik hoe fijn alle collega’s samenwerken met elkaar en hoe gedreven iedereen is. Dat was ook iets waar ik zelf heel veel belang aan hecht binnen een bedrijf, dus ook meteen een goede eerste indruk. Doorheen het jaar werd dit gevoel ook elke dag opnieuw bevestigd, zowel in mijn eigen team als bij collega’s in de andere kantoren.

Luna: Mijn eerste indruk was vooral een leuke en naar mijn gevoel uniekere bedrijfscultuur met toffe collega’s. Er wordt ook geïnvesteerd in de mensen en er wordt niet enkel gedacht aan omzet en cijfers. Bijkomend dat je tijdens je loopbaan veel leerkansen en opleidingen krijgt. Dit beeld is naarmate de tijd vorderde enkel versterkt! 

Kun je een moment beschrijven waarop je besefte dat je de juiste keuze had gemaakt om bij Intelect te werken?

Luka: De momenten waarop ik besef dat ik de juiste keuze heb gemaakt zijn de momenten waarop ik vrijheid krijg in mijn werk, stelselmatig begeleiding krijg, en door het feit dat écht alle collega’s hier leuk zijn.

Kato: Ik wist al vrij snel dat ik de juiste keuze had gemaakt. Ik stapte gemotiveerd maar met een bang hartje een onbekende sector in. De openheid, eerlijkheid en gedrevenheid en de manier waarop ik werd onthaald binnen mijn team hebben ervoor gezorgd dat ik mij heel snel thuis voelde binnen Intelect. Toen ik na 3 weken al mee op kwartaalweekend mocht (heel spannend) merkte ik dat ik hier echt wel op mijn plaats zit.

Wat maakt Intelect volgens jou anders dan andere bedrijven?

Luka: Intelect hecht veel belang aan de persoonlijkheid van de werknemers wat er voor zorgt dat er onder de collega’s altijd een leuke sfeer is. Bovendien wordt heel veel belang gehecht aan persoonlijke ontwikkeling en begeleiding.

Kato: De persoonlijke en kwalitatieve benadering. Zowel naar collega’s en uitzendkrachten wordt steeds heel correct en menselijk gecommuniceerd. Dat is iets wat ik zelf heel belangrijk vind en ook niet in elk bedrijf zag terugkomen.

Luna: Onze persoonlijke aanpak naar zowel de klanten/ kandidaten als de collega’s intern toe. Er wordt veel belang gehecht aan de werknemers binnen het bedrijf. Hierbij denk ik aan de goede balans tussen goed werk leveren, maar ook de ruimte voor een lach en een zwans. Ook de unieke kwartaalweekends en -meetings maken dat je als collega’s nog dichter naar elkaar toe groeit. We doen ook allemaal onze job met plezier en 100% inzet en dat merk je direct aan onze communicatie, manier van aanpak, ...

Hoe zou je de kernwaarden van Intelect beschrijven en hoe zie je deze terug in de dagelijkse praktijk?

Birthe: Ik zou zeggen authenticiteit. Intelect is een heel eerlijk bedrijf wat doet wat het belooft. Zowel naar klanten en kandidaten is er open communicatie en eerlijkheid maar ook naar eigen werknemers is er transparantie, door bijvoorbeeld de wekelijkse feedbackmomenten met de manager.

Luna: Toegewijd: Elke Intelecter gaat er altijd 100% (en zelfs iets meer) voor. We weten van aanpakken en geven niet zomaar op. Dit geldt voor onze klanten en kandidaten maar ook in samenwerkingen tussen onze eigen teams, collega’s… Integer: Iedereen is zichzelf en een eigenschap die we allemaal bezitten is dat we allemaal heel open zijn. Ook naar onze klanten en kandidaten is deze transparantie aanwezig. Drive: We blijven gaan ook al komen we iets lastig tegen op ons pad. Het geeft ons energie en motivatie om bezig te blijven, door te werken en toch je doel te halen. Verschilmakend: We bieden net dat tikkeltje meer service aan voor onze kandidaten en klanten. We willen ons ook graag onderscheiden van anderen door dit te doen.

Hoe zou je de sfeer op je kantoor beschrijven? Zijn er specifieke gewoontes of tradities die bijdragen aan deze sfeer?

Luka: Doordat we in kleine kantoren zitten creëer je vanzelf een hechte sfeer met de collega’s. Dit is niet alleen nuttig om het werk goed op elkaar af te stemmen, maar ook gewoon heel leuk om collega’s te hebben waar je een echte band mee opbouwt. Bovendien hebben we het geluk om vlakbij een ijssalon te zitten, dus een wekelijks ijsje hoort er zeker bij.

Birthe: De sfeer op kantoor is heel los en collegiaal. Er is tijd voor een babbeltje, een zwans en een lach maar er wordt ook wel hard gewerkt! Een “traditie” zijn de maandelijkse teamlunches die we doen.

Wat zijn enkele van de leukste of meest memorabele momenten die je tot nu toe hebt meegemaakt met je team?

Luka: De leukste moment zijn de “inside jokes” die doorheen de maanden vanzelf ontstaan. Van een grappige werkblunder tot een gênant moment in het weekend. Verder zijn er uiteraard ook memorabele momenten tijdens de kwartaalmeetings!

Kato: De leukste momenten op kantoor zijn ongetwijfeld de momenten waarop een kandidaat met enthousiasme voor één van onze klanten kiest. Ik vind de after-work drinks met de collega’s op vrijdag steeds zeer toffe momenten. Samen een succesvolle werkweek afsluiten op een terrasje is zalig. Ook de verschillende challenges voor onze week van het werkgeluk waar we als team verschillende opdrachten moesten volbrengen was heel tof.

Wat is je favoriete onderdeel van je werk?

Birthe: Ik vind eigenlijk het gehele proces van searchen tot uiteindelijk het vinden van de ideale match wel leuk. Het meeste voldoening haal ik uiteraard uit succesverhalen, waar zowel het bedrijf en de kandidaat tevreden zijn van de samenwerking.

Luna: Ik vind het heel leuk dat geen 1 dag hetzelfde is, ondanks dat ik met veel repetitieve taken zit zoals wekelijkse verloning van de kandidaten of de wekelijkse verlenging van contracten. Bijkomend ook de kans die ik krijg om zowel met klant, kandidaat als onze kantoren in contact te staan.

Wat ik ook enorm leuk vind aan mijn job als Junior HR administrator is de verantwoordelijkheid en zelfstandigheid die erbij komt kijken. Mijn kennis wordt ook wekelijks al dan niet dagelijks, bijgeschaafd. Nooit een saai moment op admin!

Wat was de grootste uitdaging die je hebt moeten overwinnen en hoe heb je dat gedaan?

Luka: De grootste uitdaging voor mij was om klanten en kandidaten op elkaar af te stemmen. Vaak zie ik wel talenten in een kandidaat, maar moet de klant die nog ontdekken en mee out of the box denken. Door enerzijds de kandidaten goed voor te bereiden op hun gesprek, en anderzijds zelf te werken aan duidelijke en open communicatie probeer ik dit te overwinnen, al blijft het nog steeds een zoektocht. Gelukkig is er bij Intelect voldoende expertise om mij hierbij te helpen.

Birthe: Vooral sterk in mijn schoenen staan om bepaalde kandidaten “door te drukken” bij het bedrijf wanneer ik ervan overtuigd ben en het bedrijf nog niet zozeer.

Kato: Een juiste kandidaat vinden voor een heel specifieke vacature vind ik altijd een grote uitdaging. Maar, de aanhouder wint en na lang zoeken en veel gesprekken heb ik uiteindelijk een topper kunnen vinden.

Luna: Bellen, ik bel niet graag en heb dit toch wel moeten overwinnen. Een deel van mijn job is om klanten en kandidaten ook telefonisch bij te staan en administratieve vragen te beantwoorden. Anderzijds is het ook een manier van communicatie die veel wordt gebruikt binnen Intelect. Om dit te overwinnen heb ik tegen mezelf gezegd dat ik gewoon moet doen en er niet teveel over moet nadenken. Ondertussen zijn we een jaar verder en zit ik niet meer in om een telefoontje te doen en zie ik in dat dit soms een efficiëntere manier is van communiceren. 

Wat zou je anders doen als je terugkijkt op je eerste jaar, en waarom?

Luka: Ik zou mezelf minder druk opleggen. Er is voldoende vertrouwen aanwezig binnen Intelect om mij te begeleiden, waardoor het niet nodig is om mezelf te veel druk op te leggen.

Birthe: Ik zou niet meteen iets anders doen denk ik. Misschien had ik van in het begin net iets meer zelfzeker mogen zijn, waardoor ik eventueel meer succes had gehaald uit bepaalde processen.

Luna: Ik zou tegen mezelf zeggen dat ik niet te veel moet stressen en dat alles wel goed komt. Dat het normaal is dat bepaalde zaken niet van de eerste keer lukken of perfect kunnen zijn. Vaker wat ‘go with the flow’ zijn en mezelf nog niet teveel druk te maken over de toekomst.

Last but nog least, waar kijk je in het komende jaar naar uit?

Luka: Ik kijk er enorm naar uit om meer expertise op te bouwen in rekrutering. Het is fijn om ergens echt expert in te worden. Bovendien kijk ik ook uit naar nieuwe taken die er ongetwijfeld zullen bijkomen.

Birthe: Het komende jaar kijk ik er naar uit om nog meer successen te boeken en eventueel te proeven van andere onderdelen die HR-gerelateerd zijn.                                

Kato: Ik kijk nog uit naar de verdere groei die ik ga doormaken binnen Intelect. De verschillende interne en externe opleidingen en uiteraard ook naar de ongetwijfeld toffe afterworks met de collega’s op vrijdag die nog zullen volgen!

Luna: Ik kijk er naar uit om nog meer te leren on the job of uit opleidingen. Ook ervaring blijven opdoen binnen de sector en het werkveld. Als laatste kijk ik ook enorm uit naar leuke teambuildings zoals kwartaal meetings, weekends, apéro’kes met het kantoor,..

Type

Ontdek meer op onze social media kanalen

1 jaar in dienst bij Intelect

Carrière

1 jaar in dienst bij Intelect

Lees meer

Een onverwachte match in de transportwereld

Intelect

Een onverwachte match in de transportwereld

Lees meer

Een impactvolle plaatsing in de automotive sector

Rekrutering

Een impactvolle plaatsing in de automotive sector

Lees meer

De kracht van optimale stress

Intelect

De kracht van optimale stress

Lees meer

Sara groeit door als HR & Sales Consultant

Carrière

Sara groeit door als HR & Sales Consultant

Lees meer

Intelect verbindt talent met KMO's

Intelect

Intelect verbindt talent met KMO's

Lees meer

Salestraining

Rekrutering

Salestraining

Lees meer

De stage ervaring van Linde

Carrière

De stage ervaring van Linde

Lees meer

Dagdagelijkse begeleiding binnen Intelect

Rekrutering

Dagdagelijkse begeleiding binnen Intelect

Lees meer

Een succesvolle match met Beta-Immo

Rekrutering

Een succesvolle match met Beta-Immo

Lees meer

Het jaarthema van 2024: TONI

Intelect

Het jaarthema van 2024: TONI

Lees meer

Versterking door samenwerking

Rekrutering

Versterking door samenwerking

Lees meer

Het ontgrendelen van potentieel

Rekrutering

Het ontgrendelen van potentieel

Lees meer

De job als Recruiter: een rollenspel

Rekrutering

De job als Recruiter: een rollenspel

Lees meer

Dag van de ondernemer

Intelect

Dag van de ondernemer

Lees meer

De trainingsafdeling van Intelect

Intelect

De trainingsafdeling van Intelect

Lees meer

3 rollen als Recruiter

Rekrutering

3 rollen als Recruiter

Lees meer

Focus in de spotlight

Intelect

Focus in de spotlight

Lees meer

Rekrutering

Lees meer

Onze bedrijfswaarden

Intelect

Onze bedrijfswaarden

Lees meer

De leerrijkste smoothie

Intelect

De leerrijkste smoothie

Lees meer

Van Recruiter tot Recruitment Officer

Carrière

Van Recruiter tot Recruitment Officer

Lees meer

Discriminatie bij rekrutering

Rekrutering

Discriminatie bij rekrutering

Lees meer

Heb je als Recruiter enkel rechtlijnige doorgroei-mogelijkheden?

Carrière

Heb je als Recruiter enkel rechtlijnige doorgroei-mogelijkheden?

Lees meer

De flexibiliteitscultuur bij Intelect met work-life balans als sleutel tot succes

Intelect

De flexibiliteitscultuur bij Intelect met work-life balans als sleutel tot succes

Lees meer

Happy International HR Day!

Intelect

Happy International HR Day!

Lees meer

De mythe van de eentonige rol als Recruiter ontkracht.

Rekrutering

De mythe van de eentonige rol als Recruiter ontkracht.

Lees meer

Doorgroei naar Sales Consultant

Carrière

Doorgroei naar Sales Consultant

Lees meer

Carrièreswitch bij Intelect

Carrière

Carrièreswitch bij Intelect

Lees meer

Vereiste kennis om als Recruiter te starten?

Rekrutering

Vereiste kennis om als Recruiter te starten?

Lees meer

Sofie van Team Admin op uitwisseling!

Intelect

Sofie van Team Admin op uitwisseling!

Lees meer

Doorgroei binnen Intelect

Carrière

Doorgroei binnen Intelect

Lees meer

De job als recruiter is repetitief.

Rekrutering

De job als recruiter is repetitief.

Lees meer

Uitwisseling tussen de kantoren

Carrière

Uitwisseling tussen de kantoren

Lees meer

Recruiters are sharks?

Rekrutering

Recruiters are sharks?

Lees meer

Studio 06

Rekrutering

Studio 06

Lees meer

3 maand aan de slag bij Intelect

Intelect

3 maand aan de slag bij Intelect

Lees meer

Bootcamp time!

Intelect

Bootcamp time!

Lees meer

Know-how in de spotlight!

Rekrutering

Know-how in de spotlight!

Lees meer

Onboarding, the Intelect way.

Intelect

Onboarding, the Intelect way.

Lees meer

Quiet quitting

HR-advies

Quiet quitting

Lees meer

Expert worden in het matchen van talent en KMO’s.

Intelect

Expert worden in het matchen van talent en KMO’s.

Lees meer

Work-life balans binnen Intelect

Intelect

Work-life balans binnen Intelect

Lees meer

Arno's stage ervaring bij Intelect

Intelect

Arno's stage ervaring bij Intelect

Lees meer

Artificiële intelligentie & HR

Rekrutering

Artificiële intelligentie & HR

Lees meer

Hoezo kiezen? Bij Intelect kan je blijven doorgroeien.

Intelect

Hoezo kiezen? Bij Intelect kan je blijven doorgroeien.

Lees meer

Personal development als indicator voor succesvol talentmanagement

HR-advies

Personal development als indicator voor succesvol talentmanagement

Lees meer

Kantoor & Recruiter

Rekrutering

Kantoor & Recruiter

Lees meer

Stop personeelsverloop

HR-advies

Stop personeelsverloop

Lees meer

Klant & Recruiter

Rekrutering

Klant & Recruiter

Lees meer

Kandidaat & Recruiter

Rekrutering

Kandidaat & Recruiter

Lees meer

Blue Monday versla je zo!

Tips & Tricks

Blue Monday versla je zo!

Lees meer

Sales management

Carrière

Sales management

Lees meer

Direct Search

Rekrutering

Direct Search

Lees meer

KMO-rekruteringspecialist

Intelect

KMO-rekruteringspecialist

Lees meer

Wat bedrijven kunnen leren van zebra’s

HR-advies

Wat bedrijven kunnen leren van zebra’s

Lees meer

Recruitment Manager aka People Manager

Carrière

Recruitment Manager aka People Manager

Lees meer

Inzetten op inhouse talent

HR-advies

Inzetten op inhouse talent

Lees meer

Vind jouw ideale job

Carrière

Vind jouw ideale job

Lees meer

Aanwerven op basis van de bedrijfswaarden

HR-advies

Aanwerven op basis van de bedrijfswaarden

Lees meer

Afgestudeerd: Wat nu?

Tips & Tricks

Afgestudeerd: Wat nu?

Lees meer

Successen vieren in een crisis

Intelect

Successen vieren in een crisis

Lees meer

Een sollicitatiegesprek is een two-way street

Tips & Tricks

Een sollicitatiegesprek is een two-way street

Lees meer

Tips voor sollicitaties in digitale tijden

Tips & Tricks

Tips voor sollicitaties in digitale tijden

Lees meer

De arbeidsmarkt in 2021

Rekrutering

De arbeidsmarkt in 2021

Lees meer

Neem contact met ons op

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op

Heb je vragen over onze blogposts? Of wil je nog meer te weten komen over een specifiek topic? Shoot! Wij beantwoorden al jouw vragen met veel plezier.

Contacteer ons